دردهای عضلانی, همه دسته بندی ها

تاثیر گیاهان دارویی بر کاهش درد مفاصل

تاثیر گیاهان دارویی بر کاهش درد مفاصل

دردهای اسکلتی - عضلانی ناشی از استئوآرتریت، آرتریت، روماتوئید و ترومای مفصل یکی از شکایات شایع بیماران و دلیل مراجعه آنها به کلینیک می باشد. استفاده از داروهای شیمیائی مانند ترکیبات ضد التهابی غیراستروئید (NSAID) برای تسکین درد امری ضروری می باشد. ولی استفاده طولانی مدت از این داروها سبب عوارض کلیوی، قلبی و خصوصا گوارشی می شود. برعکس استفاده از گیاهان داروئی سبب کاهش درد بدون ایجاد عارضه می شود.
شرکت هیروسا در فرمولاسیون محصولاتش سعی بر آن داشته که از گیاهان بومی کشور عزیزمان ایران و گیاهانی که بیشترین اثربخشی را برای تسکین دردهای مفصلی و التهابات ناشی از آن و گرفتگی عضلات و درمان دردهای روماتیسمی داشته باشد استفاده نماید.
در این مقاله شما را با سه گیاه ارزنده که کمک شایانی برای تسکین دردهای آرتروزی و مفصلی هستند آشنا می­کنیم و از طبیعت و خداوند بابت این هدایای گرانبها سپاسگزار هستیم.

مرزه

مرزه با نام علمی Hortensis Satoria و از تیره نعناعیان است. در زبان اصلی به مرزه ساوری می گویند نام های دیگر مرزه  نظیر سعتر، ترع، پرشم است. ستوریا ریچینگری یکی از گونه های مرزه است که منحصرا در ایران وجود دارد و حدود 65 درصد اسانس می دهد. مواد موثره مرزه شامل تانن و اسانس می باشد. اسانس مرزه شامل تیمول و کارواکرول و پاراسیمن است. تیمول و کارواکرول جز ترکیبات فنولی هستند که خاصیت ضد عفونی کنندگی قوی، ضد درد قوی و ضد التهاب دارند.

دکتر سفیدکن طی تحقیقات انجام شده اذعان داشت کارواکرول خارج شده از مرزه دارای آنتی اکسیدان بوده و علاوه بر آن ضد میکروب و ضد قارچ نیز  هست و مصرف عصاره و اسانس مرزه خاصیت ضد­التهاب مفاصل و تسکین دردهای آرتروزی و روماتیسمی را در پی دارد. مرزه حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B است که به کمک این ویتامین موجب کاهش درد مفاصل و آرتروز می‌ شود. در فرمولاسیون پماد ضد درد هیروسا از روغن و اسانس مرزه به دلیل خواصی که ذکر شد و اثربخشی فوق العاده اسانس مرزه استفاده شده است.

Nettle 04
Nettle 05

گزنه

گیاه گزنه با نام علمی Urtica Dioica از خانواده Urticaceae، گیاه بوته ای با ارتفاع ۱۵ تا ۶۵ سانتی متر است که بیشتر در مناطق مرطوب و درکنار رودخانه ها یافت می شود. منطقه رویش این گیاه در ایران در ییلاق های اطراف تهران، شمیرانات، کرج، جنگل های شمال ارسباران و در دامنه سهند در آذربایجان است. گزنه در بیشتر نواحی مرطوب مخصوصا مناطق شمالی ایران به حد فراوان می روید.
یکی از متداولترین استفاده ها از گزنه، درمان علائم آرتروز است. گزنه می تواند التهاب را کاهش دهد، به تسکین درد آرتروز کمک کند و نقرس را بهبود بخشد.
کرک های گزنه حاوی هفت ماده شیمیایی است که خواص ضد­التهاب و تسکین دهنده درد را دارند. به این معنا که گزنه می تواند به کاهش درد و التهاب در بیماری های نظیر آرتریت کمک کند.

در گذشته از ساقه و برگ گیاه گزنه برای درمان آرتروز و تسکین درد عضلات استفاده شده است به این صورت که با استفاده از برگ گزنه به صورت موضعی در ناحیه دردناک مفاصل از هرگونه درد رهایی پیدا می کردند. نتایج یک مطالعه روی موش ها در سال 1391که در نشریه علوم پزشکی جهرم منتشر شد نشان داد یک ژل گیاهی حاوی گزنه دو پایه دارای اثرات تسکین دهنده درد و ضد ورم بدون تحریک پوست است.
گزنه حالت اورتیکاسیون دارد و التهاب مصنوعی در پوست ایجاد می کند و خونرسانی به آن موضع را بیشتر می کند که این خاصیت مقدمه ای برای درمان و کاهش درد است. معمولا با ورود خون به هر موضعی از بدن، عمل تقویت و رسیدگی به عضو درگیر شروع می شود، مثلا سربازان رومی وقتی در جبهه جنگ سردشان می شد با عمل اورتیکاسیون، سطح بدن خود را سرخ و گرم می کردند، درست مثل این که لباس گرمی پوشیده باشند.

رزماری

رزماری (Officinalis Rosmarinus)، گیاه کوچک همیشه سبز با برگ های سوزنی و از خانواده نعناع (Lamiaceae) است. رزماری به نام های دیگری مثل اکلیل کوهی و رومارون هم شناخته می شود. رزماری به شبنم دریا هم شهرت دارد چون اولین بار در سواحل دریا یافت شده است. رزماری گیاهی است که در طب سنتی ایران از آن برای درمان روماتیسم، درد مفاصل و گرفتگی عضلات استفاده می کردند. امروزه نیز اثرات فارماکولوژیک، آنتی باکتریال، آنتی دیابتیک، آنتی انفلاماتور، آنتی تومور و آنتی اکسیدان آن ثابت شده است.

روغن اصلی رزماری حاوی ترکیبات ترپن شامل مونوترپن ها، دی­ترپن ها و سزکوئی­ترپن ها می باشد. کارنوزیک اسید و اورسولیک اسید به عنوان ماده موثره این گیاه دارای اثر ضد التهاب و ضد درد می باشد. پلی فنول ها شامل اپی ژنین ایویژنول، رزمارینیک اسید و کافئیک اسید نیز دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد تومور می باشند. به گونه ای که التهاب ایجاد شده توسط کاراژنیان در پای موش صحرائی، با استفاده از این گیاه کاهش یافته است. مکانسیم اثر ضد التهاب شامل مهار 5 لیپو اکسیژناز و سیکلواکسیژناز می باشد. سینئول موجود دراین گیاه سبب مهار تشکیل مدیاتورهای التهاب یعنی پروستا گلاندین ها، لکوترین ها و سیتوکین ها می شود.

پماد هیروسا با دارا بودن اسانس رزماری و کامفر و منتول ترکیب مناسبی برای تسکین دردهای عضلانی و مفصلی است. با مصرف روزی دو مرتبه از پماد هیروسا می توان درد و التهاب مفاصل را کاهش داد. پماد درد مفاصل هیروسا با گرمی و داغی که در عضلات به وجود می­آورد، بی حسی خفیفی به وجود آورده و  سبب بهبود گردش خون و به تبع آن سبب کاهش درد می شود.

پماد ضد درد مفاصل و گرفتگی عضلات

۷۰.۰۰۰ تومان

بسته­ بندی پماد به صورت تیوپ 50 گرمی است.

پماد ضد درد یک پماد موضعی است و برای تسکین دردهای عضلانی، مفاصل، کوفتگی­، ضرب دیدگی، اسپاسم، کشیدگی، رگ به رگ شدن و… استفاد می شود. درد عضلات و گرفتگی آن معمولا درد شایعی بین ورزشکاران، سالمندان، بانوان خانه دار و دیگر افراد است. استفاده از این پماد سبب تسکین دردهای مختلف از جمله: پا درد، زانو و کمردرد، گردن درد و کتف درد، آرتروز، رماتیسم و… به کار می­ رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *